Sommigen voegden er ook nog een persoonlijke boodschap voor de minister aan toe. Zoek je namen van mensen die je kent, gebruik dan de zoekmachine.   naar de volgende 100 ondertekenaars
Zij tekenden de petitie met extra boodschap:   Zij tekenden zonder extra boodschap:
     
 1. Julia Stoffers,: Lelystad
  De bio industrie.. is zoveel dierenleed... dat het op een gruwelijke horrorfilm lijkt.. zoiets kan je toch niet meer eten... en als je dat wel doet..dan ben je medeschuldig aan zoveel pijn en leed.... be vegan... voor wereld vrede voor mens en dier..
 2. M vd Meulen, Rotterdam
  Is dit beschaving?
  Alles wat we een dier tekort doen, komt weer bij onszelf terug, dat is de cirkel van het leven!
 3. Imelda Janssen, Maasbree
  Dit verschrikkelijke leven voor dieren is onacceptabel. Mensen moeten leren zich in te leven in het leven van dieren. Dat dieren geen gevoel hebben is de grootste misvatting aller tijden!
 4. Esther Ephraim, Den Haag
  "De beschaving van een volk is te meten aan de mate van respect waarmee ze met hun dieren omgaan." (Gandhi)
 5. Kevin Kok, Pannerden
  Schandalig hoe mensen met dieren omgaan, dit mag niet langer zo doorgaan.
 6. Loes Rijckaert, Hamont
  Waarom de mens de diersoort is die de macht over deze planeet heeft kunnen veroveren is me nog steeds een raadsel. We zijn het stomste, onnatuurlijkste, meest egoistische ras dat er is; stelletje vetzakken die zich volproppen met vlees en andere troep, walgelijk gewoon. Gelukkig zijn er mensen die het tegendeel bewijzen, anders mochten we van mij uitsterven.
 7. Maria de Snaijer, Spijkenisse
  Het woord 'Bio-industrie' klinkt mij te wetenschappelijk.
  Vertaald in het engels zien we pas echt hoe belachelijk smerig deze bedrijfstak is: (Factory farming, Livestock industry en Concentrated Animal Feeding Operations)
 8. Sonja Steijaert, Oostburg
  Mensen die zoveel dierenleed kunnen aanzien en op deze wijze geld verdienen, verdienen geen enkel respect! Weg met die KILOKNALLERS!!!
 9. R. van Oosterhout, Eindhoven
  Wat we de ander aandoen krijgen we terug, zie de verschuiving van waarde ook naar onze eigen soort. Beschaving begint met eerbied hebben voor alles wat leeft. Alles wat product heet wordt niet met respect behandeld, maar puur economisch!!!
 10. Irma Dakman, Maastricht
  Waarom blijft toch iedereen die kiloknallers kopen?!
 11. M. Ch. Modde, Leiden
  30 jaar geleden maakten we op school al werkstukken over de bioindustrie. De klas, de meester, je buren, je moeder, niemand wilde de bioindustie en hij is er nog steeds. Weg ermee.
 12. Wendy de Keyzer, Utrecht
  Hoe zouden wij ons voelen als een ander diersoort de macht van ons zou overnemen en ons hetzelfde zou behandelen als wij onze veedieren nu behandelen? De manier waarop wij met onze dieren omgaan is een andere, ernstige vorm van rascisme!
 13. Marina Cremer, Almere
  Bioindustrie is een opeenhoping van menselijk egoïsme, geldzucht, no-respect naar de meest kwetsbare levende wezens, het niet goed in kunnen schatten van wat dieren voor betekenis hebben op onze planeet, het niet inzien dat wij naar hen moeten kijken om te weten hoe het leven werkelijk in
  elkaar steekt.
 14. Marion Hoeben, Vlagtwedde
  Laten we eens beginnen met het op tv uitzenden van wat een boerderij tegenwoordig is. De meerderheid van de kijkers zal zich een hoedje schrikken.
 15. Ben Helle, Emmen
  Geluk en welzijn voor álle wezens.
 16. Sabine Munzebrock, Aduard
  Zijn dieren gedegradeerd tot vlees- of melkmachines?
  Antibioticagebruik is symptomatisch voor deze ongezonde omgang met dieren.
  Wie levert dat winst op? De samenleving in elk geval niet. Stop deze barbaarse omgang met levende wezens.
 17. Thijs van Vliet, Nederweert
  Ik hoop dat er snel een einde aan megastallen en dierenleed komt. Jammer dat de boeren niet begrijpen dat ook zij gebruikt worden.
 18. Eliane Lenaerts, Alken België
  Bio-industrie is zo wreed, zien jullie dat dan niet???
  Mensonwaardig om levende wezens zo te behandelen. Moet al ons eergevoel en respect voor dieren wijken voor geld? Ik schaam me lid te zijn van deze maatschappij.
 19. Willem Baldé, Appelscha
  Geef elk schepsel ruimte en waardigheid. Als je een vegetarier bent dan is respect voor dieren, en daar een prijs voor willen betalen, wel het minste wat je kunt doen.
 20. Esther Tibbe, Amsterdam
  Wanneer houdt dit nu eens op! In en in verdrietig word ik van ons arrogante geweld en misbruik van dieren! Welke knappe kop vindt de eetpil uit waar al onze benodigde voedingselementen in zit, dat scheelt een boel leed en honger op de wereld.
 21. Sarah-Maria Gijben, Eindhoven
  Ik ben voor welzijn en geluk voor iedereen, dit geldt ook voor de dieren die onze broeders en zusters zijn!!! De bio-industrie is dier- en mensonwaardig.
 22. E.J. Wemmenhove, Zutphen
  Een beschaafd land kun je aflezen aan de omgang met de zwaksten van de samenleving. Ook voor de dieren!!!!! Vooral zij kunnen niet voor zichzelf opkomen. Een christelijke politiek??? Nee dus !! C(hristelijk)DA en Voor Vrijheid en D en P Voor Vrijheid doe er wat aan. Stop met dierenmishandeling
 23. Tanwi Sandelwood, Belgie
  Ik sta erachter dat die hele Bio_Industrie afgeschaft mag worden. Het is schandalig dat in deze tijd nog steeds dieren gedood worden voor voedsel.Er zijn meer dan genoeg alternatieven op de markt verkrijgbaar zonder dierenleed.
 24. Henri de Decker, Tisselt Willebroek
  Stop aub het onnodig lijden van dieren
 25. Kees Klip, Weidum
  Laten we stoppen met mooie boekjes voor kinderen over het leven op de boerderij. Dat is verleden tijd. Hoe zalig smaakt toch die Foie Gras, die verukkelijke ganzenpaté. Als je dan stoer bent leg je aan je kinderen uit hoe die ontstaan is.
 26. Marjolein Westerhof, Meerkerk
  "The greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated." - Mahatma Gandhi
 27. Hannah Hordijk, Hoofddorp
  Geachte minister,  wij hebben als mensen de verantwoordelijkheid om de wereld en de dieren zo respectvol mogelijk te behandelen. Een wereld waarin alleen biologisch voedsel is en verantwoord geleefd wordt... we moeten het proberen. Hier kan heel veel in gebeuren. We weten dat het kan.
  De volgende stap is het doen!
 28. P. de Bruin - Kobossen, Cuijk
  Stop deze erge vorm van criminaliteit tegen onschuldige, weerloze dieren.
 29. Eliza Dado, Groningen
  Zijn hier echt nog woorden voor nodig..  Alles draait om geld voor de meeste mensen..ten kosten van het onnodig lijden van deze dieren! Ik schaam me voor de mensheid..alleen u kunt er verandering in brengen! STOP DE BIOINDUSTRIE!
 30. Hans Wagensveld, Nederweert-Eind
  Naast het dierenleed zijn de megastallen ook biologische bommen; hiervoor hebben we al leergeld betaald met diverse uitbraken van ziektes, neem deze lessen toch serieus!!
 31. Marieke van der Jagt, Schiedam
  Ik heb vandaag een documentaire over de bio-industrie mbt varkens gezien en ik vind het ronduit walgelijk. Hoe kan het dat het nog steeds kan dat biggetjes chemisch gecastreerd worden en dan hun staartje zonder verdoving wordt afgeknipt?! Ik word hier heel boos van! Stop met deze praktijken!
 32. Judith Peters, Doesburg
  Wie zijn er nou "Beesten"? Ik dacht dat wij mensen hersens hadden om net even iets verder te denken en met wat meer respect onze medebewoners op deze aard te behandelen.
 33. Marie-Christine van den Bogaert, Hulst
  Wij hebben niet het recht om andere levensvormen uit te buiten. Ze zijn geen eigendom van ons.
 34. Ria Coeckelberghs, Heerlen
  Wij eten ons dood!
 35. Dominique van den Berg, Zoetermeer
  Men doet alsof het makkelijk is om direct van de bio-industrie af
  te stappen, ik weet dat dat het niet is aangezien iedereen er producten van koopt. Maar U heeft het voor het zeggen, en U krijgt niet voor niets stemmen. Wij geloven dat U met mensen samen kan werken om dit dierenleed te stoppen. Succes, en vecht met hart voor deze schandalig behandelde dieren.
 36. Georgette Panman, Amsterdam
  Als we voor ons netvlies zouden hebben hoe wreed ze mishandeld worden, zouden de meeste mensen stoppen met het vlees eten van de bio-industrie, denk ik. Alleen het gebeurt niet voor onze deur. We zijn hier met zijn allen verantwoordelijk voor, de consument, de producent en de
  overheid. Vlees zal in het algemeen duurder worden, maar die prijs moeten we dan maar betalen. Mishandeling kunnen we niet op ons geweten hebben.
  Desnoods korting op vlees voor mensen met een uitkering of zoiets.
 37. Ed Bodden, La Romana, Spanje
  Ik heb recent een documataire gezien op tv over de visvangst , en vond het schokkend hoe er word omgegaan met de regels van visvangst en de quota´s. Ik ben nu vegetarisch geworden omdat ik het echt niet meer nodig acht om wat voor dier of vis te eten, mijn lichaam heeft het niet nodig... echt niet.
 38. Peter Dellenbusch, Amsterdam
  De bio-industrie is gewoon walgelijk. Wij zouden ons dood moeten schamen dat wij  zoiets toestaan. Verbieden dus!!
 39. Frits van Swoll, Hilversum
  Geachte mw Verburg, doe er eindelijk iets aan en laat de
  Nederlandse bevolking zien dat u ook een hart voor dieren heeft! Kappen met dit dierenleed!
 40. Marja Meyer, Den Ilp Gemeente Landsmeer
  Graag wil ik u attenderen op het verschrikkelijke leed in de vee/bio-industrie. De dieren hebben net als mensen ook gevoelens van besef, angst en pijn. Ik zou zeggen; neemt u zelf eens een kijkje, ook bij de slachterijen!!!
 41. Reina Joma Cornelia Versteegh-Grobben, Waddinxveen
  Wat gij niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een dier niet!
 42. Falko Evers, Sommelsdijk
  Behandel wat je eet goed! Want je krijgt de rekening later op je bord terug!
 43. Sasja Schonewille, Enschede
  Beste mw Verburg, graag zou ik met u van gedachten wisselen over dit onderwerp en u de filmpjes tonen die mij persoonlijk hebben overtuigd om mij tegen de bio-industrie te keren. U ben welkom voor een goed gesprek!
 44. Gitta de Vries, Voorburg
  Elk levend organisme behoor je met fatsoen en respect te behandelen! Dieren worden geboren, groeien (hun hart klopt ook!) en sterven --> politiek nederland: zo herken je een levend organisme!
 45. Suzanne Barbillion, Amsterdam
  Wanneer breekt de dag aan dat de politiek zich niet meer volledig laat leiden door Multinationals als Monsanto? Pas dan kan voor duurzaamheid gekozen worden. Tot die tijd verspreiding van ziekte en verderf, gek he?
 46. Melanie Have, Zwijndrecht
  Met zo'n overvloed aan voedsel dat ons tegenwoordig aangeboden wordt, is het werkelijk niet nodig miljoenen dieren te fokken en af te slachten. Alternatieven te over. Meer voorlichting is nodig, de meeste mensen hebben geen idee hoe hun stuk vlees op hun bord komt.
 47. Sacha Brands, Waalwijk
  Beste minister, ik ben al jarenlang vegetarier. Tegenwoordig bijna-veganist. De vee-industrie is een zeer schokkende realiteit in Nederland, zo niet in de hele wereld. Ik hoop van harte dat dit morgen afgelopen is. Sterker nog, ik had gewild dat dit nooit had bestaan. Ik kan u de lezing van Hans Bouma "Eten van Moeder Aarde" ten zeerste aanraden.
 48. Stefan Krooshof, Utrecht
  Het bestaan van de bio-industrie is een smet op het geweten van onze samenleving. Ik wil graag een betrokken burger zijn, maar een schip dat haar dieren zo behandeld wil ik niet boorden. Ik hoef het niet met alles eens te zijn, ook dat hoort bij Nederlander zijn tegenwoordig, maar sommige principes zijn te belangrijk om aan wal te laten. Ik geloof dat praktisch iedere Nederlander het liever anders ziet, ook zij die zich niet actief tegen dierenleed uitspreken. Het zou een sterke boodschap zijn naar het volk om een politieke beslissingen te nemen die erkenning geeft aan de morele consensus dat dieren beter verdienen dan de huidige stand van zaken. Zodat we allen eraan herinnerd worden dat waardigheid er nog steeds toe doet.
 49. Sacha Brands, Waalwijk
  Beste minister, ik ben al jarenlang vegetarier. Tegenwoordig bijna-veganist. De vee-industrie is een zeer schokkende realiteit in Nederland, zo niet in de hele wereld. Ik hoop van harte dat dit morgen afgelopen is. Sterker nog, ik had gewild dat dit nooit had bestaan. Ik kan u de lezing van Hans Bouma "Eten van Moeder Aarde" ten zeerste aanraden.
 50. Menno Harsveld, Amsterdam
  Ik zou van harte het boek van Jonathan Saffran Foer, Eating Animals, in uw aandacht willen aanbevelen. Ieder weldenkend mens moet na het lezen hiervan op zijn minst tot de conclusie komen dat de bio-industrie inhumaan en destructief is en in het gunstigste geval inzien dat een vegetarische levenswijze de enige oplossing is.
 51. Jennifer Hagens, Amsterdam
  Een maatschappij is zover ontwikkeld als hoe zij met haar dieren omgaat.
 52. Gulnaz Celik, Tilburg
  Stop aub de bio-industrie. Zo zielig voor die dieren. Zij hebben ook gevoel. Mijn hart huilt voor die lieve dieren. Er kan écht wat aan gedaan worden.
 53. Lot Monhemius, Amsterdam
  Deze vorm van dierenmishandeling moet zo snel mogelijk stoppen!
 54. Ellis Versteeg, Wassenaar
  Dieren hebben ook gevoelens net als wij mensen. Dat wordt nogal eens gemakshalve over het hoofd gezien. Elk levend wezen heeft recht op een gelukkig en vreedzaam bestaan. A.u.b. help deze weerloze dieren uit deze hel te komen.
 55. A. A. van Doesburg, Velserbroek
  Bio-industrie staat o.a. voor geld verdienen ten koste van dieren, milieu aantasting en ontstaan van allerlei dierziekten die op mensen kunnen overgaan. Hopelijk kunt u zsm een duurzame en diervriendelijke aanpak (financieel) gaan stimuleren en de bio-industrie afbouwen!
 56. Yrla
  Ik vind de bio-industrie een onnodig, slecht gebeuren. Waarom zou je dieren in een klein hokje stoppen en ze vervolgens slachten? Dieren verdienen ook een goed leven.
 57. Irma Fleischeuer-Toma, Sittard
  We moeten niet alleen aan onszelf denken, maar ook aan de dieren. Wij misbruiken de dieren om ze daarna te gebruiken. Dus weg met de Bio- industrie
 58. Lammert de Vries, Gasselternijveen
  Zolang de dieren worden mishandeld, zoals in de bio-industrie, waar de dieren geen ruimte hebben om te kunnen leven zonder stress, eet ik liever vegetarisch.
 59. Lies de Vries, Gasselternijveen
  Dieren hebben ook gevoel. Ze hebben ruimte nodig en verdienen een normaal leven zonder pijn en stress. Wie zijn wij om een dier dit te misgunnen?
 60. Jan Justus Groot, Amsterdam
  Het wordt tijd dat de vervuiler betaalt. Dan dicht vanzelf het prijsgat tussen biologisch- en bioindustrievlees. Nu kunnen veel mensen het gewoonweg niet betalen om biologisch te eten.
 61. Wilma Rutgers, Leens
  Ophouden hier mee! Dieren hebben ook gevoel, en rechten! Behandel ze daarom met respect!
 62. Mariska Catsman-Okkersen, Uithoorn
  Iedereen heeft recht op kwaliteit van leven! Dus ook de dieren!
 63. Ineke Jansen, Amsterdam
  Niemand wil als een beest worden behandeld. Waarom denkt iedereen dan dat beesten wel zo behandeld willen worden? Respect voor alles wat leeft! Doe anderen niet aan wat jezelf ook niet wilt overkomen!
 64. Volkan Akçelik, Veere
  Er moet eens iemand echt wat aan doen. Wat de meeste "menselijke dieren" aan andere diersoorten doen, moeten de andere dieren eens echt wat terug doen en de mensen: vergassen, levend verbranden, opeten, mishandelen, experimente uitvoeren, villen, etc.. Dan zien de "mensen" hoe het is om een dier te zijn.
 65. Astrid van der Sluis, Dordrecht
  Laten we ophouden met dit onnodige dierenleed; eet wat minder vlees, betaal er iets meer voor en ga voor biologisch. Niet alleen de smaak is beter, het welzijn van de dieren des te meer!
 66. Anne Fledderus, Rotterdam
  Waarom wordt de bio-industrie toegestaan in een zogenaamde beschaafd land?!
 67. Marlies Hoffius, Zeewolde
  Gewoon weer natuurlijk!
 68. Tenzin Hoffius (7 jaar), Zeewolde
  de dieren mogen vrij rondlopen
 69. Paul Hoffius, Zeewolde
  Wat dacht je van biologisch?!
 70. Ingrid Siliakus, Amsterdam
  Het onmenselijke en barbaarse omgaan met dieren in de bio-industrie moet zo snel mogelijk stoppen! We kunnen onszelf niet beschaafd noemen terwijl wij zo afgrijzelijk met dieren omgaan.
 71. Peter Konter, Baarland
  Minister - ontmoedig de massaproductie & stimuleer de boeren met diervriendelijker beleid.
 72. Brigitte Rijmers, Alkmaar
  Wanneer we nu eens in gaan zien dat dieren geen dingen zijn, niet als product gezien moet worden maar als een leven die met respect behandelt dient te worden, misschien komt het dan nog goed in de wereld.
 73. Telly Noutsis, Amsterdam
  Het zou fijn zijn als dieren weer dieren kunnen zijn. Een dier heeft ook recht op een waardig bestaan.
 74. I. Volder, Spijkenisse
  Zolang er dierenmishandeling blijft bestaan, zolang zal de aarde een tranendal blijven.
 75. Anoek van der Riet, Ermelo
  Ga zelf maar eens in een hokje van een vierkante meter zitten met 4 andere mensen voor je hele leven, behandeld worden als een product en in de uitwerpselen van de andere liggen.
 76. Dionne Vermee 's-Hertogenbosch
  Als je dan toch vlees of vis wilt eten, eet dan biologisch.
 77. Robert Nicolaas Poster, Amsterdam
  Dieren hebben ook rechten en gaat ook iets om in hun hoofdjes! Verplaats je eens in zo´n dier... Hier zijn dieren niet voor geschapen!
 78. Ineke Jansen Amsterdam
  Alleen nog maar biologisch vlees in de winkels, zodat de mens weer eens gaat nadenken voordat ie een pakkie vlees in zijn karretje mikt.
 79. Patricia Masius, Kortenhoef
  We zeggen beschaafd te zijn, dit moeten we alleen nog laten zien. We zeggen hoger ontwikkeld te zijn, dit moeten we alleen nog laten zien. We zeggen intelligent te zijn en ook dit moeten we dan alleen nog laten zien. Ontwikkeling en vooruitgang in economie, wetenschap en samenleving is ons dagelijks streven laten we hier MET RESPECT VOOR NATUUR EN DIEREN aan toevoegen.
 80. Paul Tienkamp, Hooghalen
  Bio-industrie is belachelijk, schandalig en onnodig. Vlees eten is geen probleem, maar dan kleine hoeveelheden, niet elke dag en uitsluitend biologisch. Dat is goed voor mensen, het milieu, het klimaat en natuurlijk de dieren.
 81. Mike van der Kolk, Beuningen
  Geef dieren de ruimte, laat ze genieten van een goed leven. Kies voor vlees zonder bijsmaak!
 82. Ineke Kamps, Maastricht
  Civilisatie graag!
 83. Lizette de Vogel, Wezep
  Hoe zou U het vinden om opgesloten te zitten, 24 uur per dag in een hok van 3 bij 3 met 40 mensen? stop de BIO-industrie!
 84. Sophie van der Welk, Amsterdam
  Door bioindustrie schaadt de mens zichzelf
 85. Amelia Bodden, Maastricht
  Ik vind het barbaars dat er tegenwoordig nog zo met dieren wordt omgegaan!
 86. Ilona Heijn, Joure
  Vandaag weer een vrachtwagen vol met opgestapelde kippen gezien. Ook al ben ik vegetarier, toch schaam ik me tegenover deze dieren dat ik bij de mensheid behoor. Dit kan toch niet wat we doen met dieren? Dit is toch niet normaal? Deze wereld is een nachtmerrie voor de meeste dieren, zonder ons was het een stuk beter voor ze.
 87. Sjefke Jansen, Den Haag
  De mens moet geen keuze meer hebben tussen bio-industrievlees of biologisch vlees. Zo ga je tenminste weer eens bewust naar vlees kijken! De beesten een beter leven en de boeren ook!
 88. Mia Megens, Herpen
  Geachte Minister van landbouw, Ik houd van dieren. De manier waarop wij heden tendage met onze dieren omgaan is mijns inziens dier-onwaardig!!!
  Dus a.u.b. Weg met de bio-industrie en geef de dieren 'n dierwaardig bestaan!!!
 89. Rianne Koster, Mijnsheerenland
  Ik vind het vreselijk dat mensen tot zoiets in staat zijn, stop met deze hel voor de dieren.
 90. Floris van den Berg, Bunnik
  Waar zit in NL het meeste leed? In de bioindustrie! Op ongekend grote schaal worden miljoenen dieren wreed behandeld. Terwijl het voor mensen in NL de afgelopen 50 jaar steeds beter (vrijer en welvarender) is geworden, is het voor dieren in de bioindustrie een hel geworden.
 91. Marla de Vries, Eibergen
  Ik kan er niet meer tegen om al die vrachtauto's met varkens voorbij te zien komen. Als je dat ziet lust je toch 's avonds geen vlees meer. Kijk ze eens diep in de ogen en zie het leed dat bio-industrie heet ! Dit moet stoppen !!!
 92. Annemie Goeyvaerts, Brecht
  Dieren hebben ook recht op een goed leven. De bio-industrie is allesbehalve dat. Vlees eten zou moeten kunnen met alle respect en een goede behandeling van dieren.
 93. Ria Smit, Amsterdam
  Het dierenleed moet stoppen! Het is walgelijk en onmenselijk hoe er met levende dieren wordt omgegaan. Zij hebben op zijn minst recht op een dierwaardig bestaan! Stop de lijdensweg voor deze dieren. Stop de Bio-Industrie!
 94. Franciska Buisman, Veenendaal
  De dieren worden vreselijk behandeld, met pijn en vetmesting,klem gezet tussen stangen, kalfjes bij de moeder weggehaald etc... vreselijk deze bio industrie.. die dieren kennen alleen maar leed en pijn. Help dit te stoppen alstublieft.
 95. Hendrik-Jan Kwast, Hengelo
  Ik ben absoluut tegen varkensflats. Te gek voor woorden, dat doe je een dier niet aan.
 96. Roland van Roy, Brussel
  Vlees eten is overbodig en asociaal. Als de vruchtbare grond van deze planeet gereserveerd wordt voor plantaardige voedselproductie kan de hele wereldbevolking voldoende gevoed worden.
 97. Zwier Schoenmaker, Groningen
  Hoe is de bio-industrie te rijmen met het evangelie? Niet dus!
 98. Jolanda Scharroo, Berkel en Rodenrijs
  De ontwikkeling van een land spiegelt zich af in hoe dat land met dieren om gaat. DIt is barbaars!
 99. Larissa Kasbergen, Capelle a/d IJssel
  Schandalig dat het eigenlijk zo moet gaan! De gedachtegang zal wel zijn: "De dieren kunnen toch niets terug doen en het is op deze manier lekker goedkoop, dus waarom niet?". Nou, ik zeg hier NEE tegen.
 100. Monique Flecken, Kerkrade
  Gun de dieren een waardig leven, en eindig het op een humane manier. Ik zeg nee tegen de bio-industrie!
 101. Thijs den Besten, Utrecht
  Nog nooit zijn de mensen in Nederland zo rijk en zo welvarend geweest, NOG NOOIT hebben de dieren het in Nederland zo slecht gehad. Balkenende en mevrouw Verburg, jullie moesten je letterlijk DOODSCHAMEN !
 102. Dorine Herder, Marum
  "Bio-industrie" Ik denk als onze harde wereld niet meer bestaat en wij kijken vanaf een wolk terug op onze levenswijze.......
  dat we dan heel verdrietig worden.
 103. Nele Bouttelgier, Staden
  Hoe is het mogelijk. Waar blijft het respect voor de dieren? Dit zijn ook levende wezentjes die evenveel recht hebben om een waardig leven te leiden net als de mens. Tuurlijk, een mens heeft voedsel nodig, maar moesten ze de mensen, pardon, die ONmensen, die dieren zo toetakelen en vreselijk behandelen om aan dit eten te komen, eens op precies dezelfde wijze behandelen zoals zij met de dieren doen (opsluiten, slaan op dieren, ophokken, martelen, behandelen zonder verdoving, misbruiken,...), zouden zij eens voelen wat ze allemaal voor leed aanrichten! Dieren verdienen veel meer mijn respect dan sommige miljoenen mensen samen!
 104. Anne Lamers, Amsterdam
  Mariane Thieme maakte vandaag in 'Buitenhof' (27/1/'07) weer eens duidelijk hoe belabberd het er voor staat met het dierenwelzijn in Nederland. Zij maakte korte metten met de zwakke argumentatie van dierenarts/politicus van Ormel die zichzelf een dierenvriend noemt door de bio-industrie te verdedigen.
 105. Ilona Keizer, Helmond
  We zijn in de sneltreinvaart van welvaart gestruikeld over onze eigen zondes.
 106. Wendy Cornelissen, Gorinchem
  Ik begrijp niet dat er mensen zijn die zo van een stukje vlees kunnen genieten als ze ook weten wat er van te voren met deze dieren is gebeurd. Ik hoop dat dit ooit eens mag stoppen.
 107. Meta Donk, Assen
  Ik word al misselijk als ik eraan denk wat wij allemaal met dieren denken uit te kunnen halen. Weg met de bio-industrie - om te beginnen uit Nederland!
 108. Harry Pol, Gasselternijveen
  Er komen op het platteland steeds meer schuren met dieren die op erbarmelijke wijze leven.Steeds minder boeren hebben daar voordeel van en de kwaliteit van leven voor steeds meer dieren en mensen gaat achteruit.Stop de bioindustrie en stimuleer kleinschalig, grondgebonden,biologische bedrijven.
 109. Pim van der Heiden, Leiden
  Ieder mens dat ´weten´ en ´beseffen´ van elkaar kan onderscheiden zou naar een eigen overtuiging een waarheid kunnen vormen. Het leven, het dierbaarste bezit dat ons gegeven is, dienen we niet onnodig te verspillen. Het deporteren en doden van dieren is een misdrijf, gepleegd naar de geneugte van de consument. Vleeseten is een luxe, want mensen hoeven zich niet te voeden met de lichamen van dieren om in leven te blijven. Leven met elkaar in plaats van ten koste van elkaar bergt de moraal van vrede in zich.
 110. Janneke Vloet, Nijmegen
  Ik begrijp nog steeds niet hoe mensen kunnen genieten van een stukje vlees van een dier dat zo heeft moeten lijden en waar zo slecht mee is omgegaan. Dit heeft met bewustzijn te maken. Respect voor dieren en de natuur is zo belangrijk, wij staan daar niet boven als mens, integendeel wij zijn een miniscuul deeltje in het heelal.
 111. Anne Wassink, Zwolle
  Veel mensen zijn tegen dierenleed, maar zich vaak niet bewust van het feit dat zij het zelf, uit automatisme of financieel oogpunt in stand houden door vlees uit de bio industrie te kopen. Ook de overheid: met haar voorbeeldfunctie!
 112. Yildiz Kulte, Amstelveen-NH
  Misbruik, gebruik, geweld tegen dieren moet stoppen. Geen enkel mens hoort vlees te eten. Bevolkingsgroei in de wereld moet lager worden en stoppen met Groeien. China, Taiwan, Korea, Fillipijnen, alle Oosterse landen moeten Stoppen dieren te misbruiken. zowel voor vlees als voor hun vacht. Chineze ras is de meest agressieve ras op aarde tegen de dieren. Regering in China en andere Verre Oosterse Landen, moeten tekenen dat dierenleed strafbaar gesteld moet worden. Beginnen met educatie op scholen op jongere leeftijd. Boycot alle produkten uit deze landen, met name China. Boycot Olypische Spelen in China.
 113. Linda Veldman, Arnhem
  Doordat wij denken het recht te hebben dieren te behandelen voor egoistische doeleinden, hebben we nu een milieuprobleem (mestoverschot), belabberde leefomstandigheden voor de dieren, hongersnood in de wereld (=door al het voer voor de bio-industrie)
  Kijk naar het hele plaatje A.U.B.
 114. Jeanette Brakkee-Meijer, Lelystad
  Minister Verburg, denkt u alstublieft goed na voordat u een beslissing neemt, dat is alles wat ik vraag.
 115. Michelle Visser, 's-Heerenberg
  Open de ogen en durf te zien wat er fout gaat in deze wereld!
 116. Esther Draaijer, De Steeg
  Mijn gezin en ik willen geen gemartelde dieren eten! Dieren opsluiten in flats is marteling. Varkens horen in de modder!!
 117. Anja Blat-Muylaert, Meerbeke - België
  Ik ben veganist en grote dierenvriend. Jammer dat ik tot een minderheid behoor. Hopelijk komt er verandering in met deze petitie!
 118. Melissa Burgers, Delft
  Een mens is een alleseter, dus ook vlees en vis. Maar wanneer een dier goed heeft kunnen leven, smaakt het vlees een stuk beter, zonder die bittere nasmaak! Stop dus het onnodig mishandelen en gun ze een beter bestaan.
 119. Johnny Poppelaars, Etten-leur
  De bioindustrie is schandalig en te gek voor woorden. Gun de dieren een dierwaardig bestaan voordat ze op ons bord belanden, dit zijn we ook moreel aan onszelf verplicht als we onszelf als een beschaving willen blijven zien. Ik lust graag een lapje vlees, maar wel van een dier dat in de wei heeft gelopen. Ik eet ook graag een eitje, maar dan wel van een kip die meer ruimte heeft dan een vel A4 papier.
 120. Gijsbert van Gils
  Ik vind het huisvesten van varkens in flats een zeer onnatuurlijk idee. Varkens horen een behoorlijke ruimte ter beschikking te hebben, horen vrij naar buiten te kunnen lopen, hebben gezonde lucht en stro nodig en een modderbad complementeert voor hen het geheel. Kortom: ze moeten hun natuurlijk leefgedrag kunnen uiten. Tegenwoordig draait alles in de wereld om geld. Nu is het goed dat er geld verdiend (en bespaard) wordt, maar laten we daarvoor niet onmenselijk gaan handelen. En dan nog iets: tegenwoordig gaat het toch zo om de Europeese Unie. Nu, wat moeten de overige EU-landen wel niet denken van ons Nederland waar alles zo mooi en goed geregeld is? Die varkensflats zullen geen goede indruk maken op de EU-leden. Waar blijven we met ons 'diervriendelijk beleid'?
 121. Marla de Vries, Eibergen
  De bio-industrie is niet nodig. Dieren moeten een beter leven krijgen!
 122. Isebelle de Vries, Zuid-Scharwoude
  De Bio industrie = onbeschoft
 123. Dini Schipper, Den Haag
  Stop deze hele zieke bedrijfstak!
 124. Danielle Bakker, Teteringen
  Mensen denk toch eens na!
 125. Inge Boey, 2620 Hemiksem
  Wij mensen hebben GEEN vlees nodig om een gezond leven te hebben. Door het teveel aan runderen, varkens, enz. zijn onze wateren en gronden vervuild door de mestafval. NIET de schuld van de arme dieren die als een stuk vuil worden afgeslacht maar door de vleesetende mens die totaal geen respect heeft voor dieren!!!!
 126. Erwin, Zuidlaren
  Ik ben geen vegetarier... echter ik als vlees/vis eter walg van datgene wat de consument op zijn bord krijgt, Ik ben werkzaam in de horeca als chef-kok en vind afkomst, leefwijze, liefde, inmens belangrijk, wil niet hypocriet zijn, maar stop in hemelsnaam met de WALGELIJKE BIO-INDUSTRIE.!! Schandalig dat dit nog legaal is!! Herneemt U!!!!!!!!
 127. Jeroen van Heeren, Rotterdam
  De bioindustrie is een van de grootste misstanden in de westerse wereld van onze tijd.
 128. Anouk Maria Bos, Alkmaar
  Afschaffen! Harteloos, als je per se vlees wil eten, kies dan alleen voor Biologisch en/of scharrelvlees! DIERVRIENDELIJK VLEES
 129. Sacha Ansems, Tilburg
  Als u na het werk naar huis gaat, wie is er dan blij om u te zien? En bent u dan blij om die persoon te zien? Liefde.. dat is toch het belangrijkste? Of geeft u diep in uw hart toch meer om de koude knaken? Ik smeek u, stop alstublieft de bio-industrie.
 130. Kim Hollemans, Bellingwolde
  Dit is niet nodig, het beschadigt mensen en dieren en het milieu
 131. Rene Venem, Bellingwolde
  Dit is overbodig!!
 132. Hetty de Jong, Weert
  en maar grotere auto's, vaker en verder op vakantie, etc........ maar een Euro meer uitgeven voor vlees waarvoor levende dieren zijn geslacht? Nee, dat kan onze materialistische medemens niet opbrengen.......
 133. Dorien Hansen, Linne
  Als we de weerlozen (de dieren) zo blijven behandelen, kan ik geen respect meer opbrengen voor een dergelijke maatschappij.
 134. Bea Schut Reijs, Wageningen
  Laten we de aarde in zijn geheel en met z'n allen eens met respect behandelen, wij (de mens) zijn onderdeel van de natuur, geen heersers OVER. Met of zonder bewustzijn, sapstromen of bloed, wij ZIJN en laten we dan ook wezen!!!!!!!
 135. Willem Nomden, Ganzedijk
  Stop de dieronvriendelijke bio- industrie, laat zien dat het CDA echt voor de boeren is en kies dus vóór de biologische landbouw!
 136. Daniella Roozenburg, Amsterdam
  De bio industrie moet verdwijnen, er zijn betere manieren te bedenken, dan deze dierenmishandeling. Denk bijv. aan vrije uitloop kippen. Biologisch houden van dieren zou de norm moeten worden.
 137. Tine van Asseldonk, Erp
  Gun de dieren ook een menswaardig bestaan!
 138. Petra de Vries, Silvolde
  De regering heeft het over respect en fatsoen in onze samenleving. Maar voor het dierenwelzijn is dit nog ver te zoeken! Doe er wat aan.
 139. Kyung Hee Munneke, Utrecht
  Herinner U wie U bent
 140. Lieve Tierens, Willebroek
  Dit moet stoppen, het is marteling, laat de dieren vrij zijn!
 141. Ingrid van den Heuvel, Waalwijk
  Het heeft al lang genoeg geduurd.
 142. Joanna van Hoogerhoven, Rotterdam
  Geachte mevrouw Verburg, Nederland heeft reeds geschiedenis geschreven door als eerste te kiezen voor een politieke Partij voor de Dieren. Er komt een tijd aan waarin de dieren overal ter wereld met meer respect behandeld gaan worden, respect dat deze onschuldige en weerloze schepselen van God verdienen. Draagt u ook uw steentje bij? Wij hopen dat u te boek zal gaan als een goed minister die veel heeft bijgedragen aan het verbeteren van de dierenrechten. U krijgt in uw leven deze kans om iets goed voor ze te doen. Grijp deze kans! De dieren en heel, heel veel mensen zullen u dankbaar zijn.
 143. Chantal Nijsen, Numansdorp
  Ik vind het asociaal waarom bio-industrie als het ook biologisch kan!!
 144. Animal Life Foundation, Rotterdam
  "Until he extends his circle of compassion to all living things, man will not himself find peace". (Albert Schweitzer)
 145. Hans Buerger, Eexterveen
  Hebt u een hart voor dieren? Maak dan aub een eind aan de bio industrie
 146. Joris Brouwer, Apeldoorn
  Dieren hebben OOK bewustzijn!
 147. Silvia H.G.T. Jansen, Zeist
  Minister, kijk in uw hart. We moeten een eind maken aan het dierenleed. Wat zult u heerlijk slapen als u daaraan bijdraagt! Ik ben alleenstaande moeder met een uitkering, maar kies toch voor duur biologisch vlees en eet gewoon minder vaak vlees. Stimuleer het kopen van biologische producten door mensen ervoor te belonen!
 148. Wiebe W. Kloetstra, Jelsum
  Het is schandalig dat de bio-industrie nog steeds bestaat!!
 149. Monique Slee, Jelsum
  De bio-industrie moet stoppen: mededogen voor al wat leeft. Dieren kunnen niet voor zichzelf opkomen: daarom moeten wìj dat doen!
 150. Ingrid Smit, Meppel
  Dierenleed raakt velen hard. In een ontwikkeld land als Nederland kunnen we mijn inziens niet wegkomen met het opzettelijk leed toebrengen aan dieren, ook niet als daar geld mee wordt verdiend.
 151. Erica Eijberts, Voorburg
  Als dier leven in de bio-industrie is geen leven. Bovendien is bio-industrie milieuonvriendelijk, omdat veel landbouwgrond voor veevoer nodig is. Hierdoor wordt ook hongersnood bij mensen bevorderd.
 152. Diana van der Ende, Rotterdam
  Mijn persoonlijke mening is dat bio-industrie absoluut onmenselijk is.
 153. Bo Cornelissen, Den Bosch
  De Bio-industrie kan echt niet meer. Er moet zo snel mogelijk iets tegen gedaan worden, het is te wreed om waar te zijn, en dat in een 1e wereld land. Moeten wij nodig zeggen dat andere landen zichzelf moeten gedragen t.o.v. mensenrechten, dieren zijn ook levende wezens!
 154. Mascha Bentvelsen, Rijswijk
  Het is walgelijk en het moet gestopt worden!
 155. Mirjam der Nederlanden, Wapse
  Dieren zijn geen productie-eenheden, maar levende, ademende en voelende wezens. Degradeer ze niet tot stront- en vleesmachines, dat is zo ontzettend pijnlijk en past niet in een beschaafde wereld. Of zijn wij de beesten???
 156. Yvon Vijn, Amsterdam
  Als minister van Landbouw MOET u de documentaire 'Our Daily Bread' hebben gezien; objectief, authentiek en stuitend. Daarna weet u wat u te doen staat. Sterkte met het zien van deze film.....
 157. Noa van der Wel, Dordrecht
  Geachte Minister, Ik hou heel veel van dieren en ze moeten stoppen met ze pijn te doen. Noa.
 158. Nienke van der Wel, Dordrecht
  Geachte Minister, Het is wreed zoals de dieren behandeld worden. Ik vind dat dieren ook rechten hebben en dat hier iets aan gedaan moet worden. Nienke.
 159. J.E. van der Wel, Dordrecht
  Geachte Minister van Landbouw, De beelden van dieren in de bio-industrie spreken op zich en doen een beroep op het geweten van ieder weldenkend mens. Ik roep u op tot het ondernemen van actie. M.V.G. J.E. v.d. Wel.
 160. Kimmy Doornenbal, Breukelen
  Heb een hart, geef om elk dier!
 161. Ruud van Boheemen, Oud Turnhout
  Zou reïncarnatie bestaan? Ik hoop het niet voor degene die als bioindustievarken terugkomen, om in donkere stinkende hokken hun korte leven te slijten. Denk na over wat je eet!
 162. Casper Egas, Wormer
  Op naar een betere wereld, stop de bioindustrie.
 163. Maaike, Deventer
  Het lijkt wel of er soms vergeten wordt dat dieren ook gevoel hebben en maar 1 leven... Ik snap niet dat hier weinig waarde aan wordt gehecht, heel apart...
 164. Ben Clermonts, Amersfoort
  In de hoop dat de mens er zich eindelijk bewust van wordt dat je niet elke dag vlees hoeft te eten, en dat het dus ook best wat meer geld mag kosten, want als er geen prijsverschil meer is zal toch IEDER weldenkend mens voor biologisch vlees gaan.......... met alle voordelen van dien.
  Mensen, wordt toch wakker!!!
 165. Daphne Smit, Rotterdam
  Bio-industrie is egoisme van mensen, het is marteling en zooooo onnodig. Onbegrijpelijk dat zoveel mensen nog steeds gerust bio-industrievlees kunnen eten.
 166. Joost van der Werff, Hoorn
  Hierbij verzoek ik u mee te helpen aan het bewust worden van de bevolking dat het anders kan: Vraag de mensen een 'halve' biologische biefstuk te eten, zodat het prijsverschil zich opheft.
 167. Evert van de Pol, Amersfoort
  De huidige manier van veehouderij is niet vol te houden. Niet voor de dieren (ziekten), het milieu (ontbossing) en voor de mensen (voedselschaarste).
  Omdat ik mijn eventuele kinderen graag een leefbare wereld wil nalaten, wil ik u vriendelijk verzoeken maatregelen te nemen.
 168. Sabrina Visser, Emmen
  Het is toch zeer onchristelijk en wreed om zo met het leven wat door god is gegeven om te gaan. Het geeft blijk van grote minachting van al wat leeft.
 169. Melissa Franse, Eindhoven
  In deze moderne samenleving lopen we heel ver achter wat betreft dieren rechten. De bio-industrie is daar een van. Ik vind het schandalig en er moet echt snel iets veranderen.
 170. Hellen Koning, Amsterdam
  Omdat een welkdenkend mens dit gewoon niet toe kan laten. Ik vind tevens dat de consumenten beter geinformeerd moeten worden over dit soort zaken. Als dat gebeurt dan weet ik ook zeker dat men veel bewuster kiest.
 171. Sander Buts, Amsterdam
  Beste minister, wilt u hier heel even over nadenken? Dit lijkt me voldoende om tot de conclusie te komen om een einde te maken aan deze schandalige situatie.
 172. Karin Udo, Nieuw-Lekkerland
  Eindelijk is er een partij die tegen de bio-industrie is. Leve de Partij voor de Dieren!
 173. Sammy van der Vaart, Maastricht
  Bio-industrie is niet nodig. Er zijn absoluut betere manieren om vlees op de markt te brengen. Zolang bio industrie blijft bestaan zal ik geen hap van die rotzooi (lees vlees) eten.
 174. Dorien Hansen, Linne
  Hoe is het mogelijk dat het nagenoeg kleinste land in Europa de grootste concentratie dieren (dus bio-industrie) heeft? En dan maar dagenlange transporten, want wij houden Europa aan het eten, ten koste van miljoenen "levende" wezens die het handicap hebben niet voor zichzelf op te kunnen komen.
 175. Jolande de Proost, Valkenswaard
  Dit mag en kan niet meer!!!
 176. Marieke Sommer, Riel
  hallo, het moet naar mijn mening mogelijk zijn voor zowel mensen als voor dieren respectvol te zijn aangezien zij ook hier leven. Vandaar dat ik wil dat de bio-industrie stopt zodat de dieren een goed leven hebben, de kwaliteit van het vlees wordt dan ook vast beter!
 177. Angelique Vliex, Voerendaal
  Het is onmenselijk om op deze manier met levende wezens om te gaan,alleen omdat wij het (ik durf het bijna niet te zeggen!!!) sterkere ras denken toe te behoren!
 178. Leo tho Neijenhuijs, Baak - gem. Bronckhorst
  Een kreet van alle gemartelde dieren uit de bio-industrie (naar Händel's Renaldo):
  "Laat mij mijn vreed lot betreuren,
  Laat mij smachten naar vrijheid,
  Laat mij ontdoen van banden die ik haat, Laat mij genade vergund zijn".
 179. Mireille Bun, Maassluis
  Stop de bio-industrie, dit doe je bij mensen ook niet!!
 180. Lizzy Scharff, Alphen a/d Rijn
  Bescherm de dieren tegen de beesten! Verkies dieren boven de economie.
 181. Van denBrouck Benoit, Gent
  Tégen bio industrie:
  vervuiling, dierenleed, ontbossing, industrialisatie, planeet-terrorisme!!!
 182. Terese Grassi, Amsterdam
  De dieren mogen niet lijden, dat hebben ze niet verdiend!!! Het is walgelijk wat "mensen" met al die arme dieren doen, het moet voor eens en voor altijd opgehouden zijn!!! Stop de walgelijke bio-industrie!!! Dieren hebben recht op een fijn, veilig en liefdevol leven!!!!! Red en help de dieren, ik ga kapot aan dierenleed!!! Red ze, help ze, bescherm ze dan toch!!!!
  Alsjeblieft, alsjeblieft, alsjeblieft.
 183. Esther Ginczinger, Brunssum
  Ik ben tegen dierenmishandeling, wie niet zou je denken?
  Heel veel mensen, want het gebeurt nog steeds, iedere dag weer.
  De Bio-industrie is daar een onderdeel van. Behandel dieren zoals je zelf ook graag behandeld wilt worden, met RESPECT!
 184. Sandra en Peter Sweerman, Amsterdam
  Als U nog steeds vlees eet vanuit de bioindustrie maar weet, of gezien heeft hoe deze dieren gehouden worden, in krappe kooien dus temidden van sterke amoniageur totdat d'r genoeg spek aanzit? dan heeft u geen fatsoen in uw donder.
  Je bént wat je eet! Stik svp niet in een botje of zo :)
 185. Jildou Veurman, Oudkerk
  Dieren hebben recht op hun vrijheid en horen niet door mensen mishandeld te worden alleen voor geld!
 186. Joke Kok, Groningen
  Laten we zuinig zijn op onze aarde en respectvol omgaan met haar bewoners. Ik ben bang dat het anders niet goed komt met de generaties na ons.
 187. Niek Dekker, Groningen
  Neem stelling tegen het (internationale) transport van dieren. Probeer er werkelijk iets aan te doen.
 188. G. de Wit, Goirle
  Vlees oké, martelen en levenslange opsluiting: NEE
 189. Nicole Katz, Rijswijk
  Het leven van een dier is net zoveel waard als dat van mensen. Dus heb dieren lief net zoals u uw kinderen liefhebt. Die hokt u toch ook niet op?
 190. Monique Karnaat, Vlaardingen
  Zou u zich voor 5 minuten eens in willen leven in het armzalige leven van een dier in de bioindustrie? Als uw hart echt open gaat, gaat u vast aan de slag om dit voor eens en altijd te stoppen! Succes!
 191. Sigrid Haenen-Hautvast, Maastricht
  Laten we onszelf niet meer voor de gek houden met de gedachte dat bio-industrie nodig of nuttig is. Om vlees bijv. betaalbaar te houden. Scharrelt!
 192. Rene Venema, Winschoten
  Ik hoop dat u na de vele mailtjes die u hier over krijgt inziet hoeveel mensen er geven om dieren. En dat u besluit het welzijn van de dieren onder de loep neemt en gaat verbeteren.
 193. Sharon, Wapenveld
  Ik vind dat er beter met dieren om moet worden gegaan.
 194. Vanduyver Dimi, Brugge (België)
  Ik versta niet dat de mens zo wreed kan zijn tegen dieren!! Het ergste vind ik nog de bont-industrie, want vele dieren worden daar gewoonweg levend gevild! Dat is niet meer menselijk!
 195. Miranda Dykstra, Assen
  Dag mensen van Hoogerhand, oftewel, zo moeten wij jullie zien. Als jullie denken de wereld te verbeteren, begin dan eens bij het begin!!! Lees de berichten en u zult zien dat er meer leed is, dan wij allemaal denken! Waar mensen leiden, lijden dieren!
 196. A. Bos, Daarle
  Ik vertrouw erop dat u deze wreedheden jegens de dieren in de bio-industrie een halt toeroept. U heeft het voorrecht in de positie te zijn om er iets aan te doen.
 
 1. Wendy de Keijzer, Zeist
 2. Frank Borst, Leiden
 3. E. Baars, Ingen
 4. Robin Bekhuis, Rijssen
 5. Eva Bloemendal, Ede
 6. Wouter Hulsthoff, Amsterdam
 7. Vicci De Meyer, Mechelen
 8. Susan Keyner, Groningen
 9. Annelie la Roi, Egmond a/d Hoef
 10. Carola Houben, Heerlen
 11. Marieke Tijl, Leiden
 12. Tim Visser, Zaandam,
 13. Yorma de Ruiter, Zaandam
 14. Marlon Wong Sioe, Zwolle
 15. Damien Zwart, Amsterdam
 16. Kim Simmers, Zierikzee
 17. Valentijn Pool, Rotterdam
 18. Sandra Deuling, Muiderberg
 19. Petronella Hoeben,
  Berkel Enschot
 20. Martin van der Kolk, Zwolle
 21. Rietje Lahpor, Zuidbroek
 22. Cathalijne Noest, Oosterbeek
 23. Martha Soria, Rotterdam
 24. H. Bakker, Rotterdam
 25. Heidi Hijmensen, Almere
 26. Floor van Domburg, Egmond-Binnen
 27. Gerda C. Stehouwer-Kooiman, Deurze
 28. Ellen van Breemen, Diemen
 29. Stephen Vandevijvere Gent
 30. Stefany van Wijk, Amsterdam
 31. Kimberley Dhaenens, Asper
 32. Raymond Cannaerts, Tielt
 33. Josje Hagens, Zwijndrecht
 34. Nicole Spies, Antwerpen
 35. Patrick Dubois, Heusden-Zolder
 36. Kees Hiemstra, Meerkerk
 37. Fleur Hasaart, Tilburg
 38. Renske van Dongen
 39. Daphne Hummen, Emmen
 40. Laura Nijssen, Nijmegen
 41. Ruben van der Linden, Arnhem
 42. Valeria Sogliani, Tilburg
 43. Thijs van Vliet, Nederweert-eind
 44. Wil Zandvliet, Alphen aan den Rijn
 45. Lente de Rooij, Noordwijkerhout
 46. Anton Kuijs, Oss
 47. Marianne Fokkema, Midwolda
 48. Pieter van Slooten, Deventer
 49. Mattie Scheijven, Weert
 50. Marissa Toffolo, Eindhoven
 51. Vera Ribbens, Amsterdam
 52. Katja Lanting, Utrecht
 53. Sabrina van Weerden, Zaandam
 54. Rob Alberts, Amsterdam
 55. Maurice Bonemeijer, Waddinxveen
 56. Tine Esveld, Amsterdam
 57. Ellen van Gogh, Utrecht
 58. R.W. Wisselink, Beuningen
 59. E.C.H. Jetten, Beuningen
 60. Gerda de Groot, Sliedrecht
 61. Elly Seton, Apeldoorn
 62. Wendy Jongebloet, Haarlem
 63. Marijke Harsveld, Amsterdam
 64. Pieta Harsveld, Amsterdam
 65. Charlotte Timmermans, Rosmalen
 66. Paul Tienkamp, Hooghalen
 67. Kerstin Lammers, Hilversum
 68. Niek Smits, Oudega
 69. Channa Ippel, Zeist
 70. Ali Dag, Rotterdam
 71. Refik Dag, Rotterdam
 72. Ahmet Dag, Rotterdam
 73. Zumrut Dag, Rotterdam
 74. Marieke Krikke, Castricum
 75. Kim Geurts, Geleen
 76. Iris van Stralen Joure
 77. Suzy Emanuels, Breda
 78. Sander Wiegeraad, Maarssen
 79. Stephanie Westerling, Amsterdam
 80. Claudia Eijpe, Stein
 81. Diana Rongen, Rotterdam
 82. Majo Lipken, Brielle
 83. A. van Maren Bentz v/d Berg, Leidschendam
 84. Maaike van Leijen-de Vos, Amsterdam
 85. Chantal Eggens, Groningen
 86. Femke Smit, Zeewolde
 87. Myrna Falkeisen, Amstelveen
 88. Jolanda Hinssen, Den Bosch
 89. Henk Barkhof, Grootegast
 90. Maaike Grakist-Balk, Doorn
 91. Suzanne van Hooff, Amsterdam
 92. Mariska Catsman-Okkersen, Uithoorn
 93. Nora Vermeulen, Alphen a/d Rijn
 94. Viola Behringer, Leidschendam
 95. Dymfy Binda, Den Haag
 96. Mevr. Polderman, Sliedrecht
 97. Mathilde Berkvens, Nijmegen
 98. P. Agelink, Doetinchem
 99. Marian Schaecken, Den Haag
 100. Kyra Keuken, Eindhoven
 101. Suzanne Jansen, Renkum
 102. Geert Schuermans, Herentals België
 103. Martine van de Hoeve, Zwolle
 104. Dietrich Muylaert, Gent
 105. Lidie te Poele, Zuidlaren
 106. Leonie Hoekema, Enschede
 107. Priscilla Panday, Almere
 108. Hetty Ligtenberg, Hellendoorn
 109. Saarah van Doornewaard, Spierdijk
 110. Cindy De Leener, Odeigne
 111. Sabrina Meijer, Koekange
 112. Margriet Bos, Nijkerkerveen
 113. Mariska Veenbrink, Malden
 114. Renate Dijke, Rotterdam
 115. Ritsert de Vos, Eenrum
 116. Marjan de Heer, Valthermond
 117. Jacques de Rijck, Wilhelminaoord
 118. Fia Visser, Assen
 119. Jennie de Heer, Zuidlaren
 120. Christine van Laar, Amsterdam
 121. Marieke Tibbe, Amersfoort
 122. F. Aart Schalkwijk, Utrecht
 123. Paula Westerhof, Amsterdam
 124. Nina de Jong, Rotterdam
 125. Stephanie van Look, Oostzaan
 126. Erik ter Horst, Sneek
 127. Brigit van der Roest, Sneek
 128. Rachelle Vissers, Venlo
 129. Dick Luijks, Arnhem
 130. Gerrit Noomen, Krimpen aan den IJssel
 131. Petra Noomen, Krimpen aan den IJssel
 132. Arda Stolk, Krimpen aan den IJssel
 133. Patricia Depoorter, deerlijk
 134. Jacqueline Krabben, Den Haag
 135. Cathe Navis, Scharnegoutum
 136. Yvon Sweere, Haarlem
 137. Wanda Jansen, Goes
 138. Cobie van Gils, Den Haag
 139. Annie Gembey. Oude Wetering
 140. Eddy Verheijen, Amsterdam
 141. Silvia van Straten, Beverwijk
 142. Annelies Pesch, Ede
 143. Silvia Schwab, Blaricum
 144. Marjolein Beerthuizen, Dronten
 145. Ivonne Astrid Lub, Anjum
 146. Ingrid Brandligt, Hoorn
 147. Irma Bos, Limmen
 148. Jos Bos, Limmen
 149. Fleur Bos, Limmen
 150. Walter Affourtit, Alkmaar
 151. Fam. Houbiers, Helden
 152. D Cox, Maastricht
 153. Els van Stappen, Halen
 154. JHM Goedbloedt, Roermond
 155. Wiel Hansen, Linne
 156. Lizzy Scharff, Alphen aan den Rijn
 157. Ischa van Aken, Veendam
 158. Tanya Schreuder, Tegelen
 159. A.M. Stolker, Montfoort
 160. Annemiek de Ree, Groningen
 161. Dinja Koolman, Breda
 162. Kim Smit, Amstelveen
 163. Heyman Alisson, België
 164. Martine de Witt, Leeuwarden
 165. Ingrid Baron, Groningen
 166. Naomi Tuhuteru, Woerden
 167. Marlies Swart, Groningen
 168. Melcher Westerhof, Groningen
 169. Hilde Schuerman, Ukkel
 170. Gerda Jekel, Den Dolder
 171. Marcia Seijsener, Hillegom
 172. Daniëlle Hutter, Lemmer
 173. Lotte de Bruin, Apeldoorn
 174. Marlies Bosman, Den Haag
 175. Mariëtte Slomp, Rotterdam
 176. Nathan van der Wel, Dordrecht
 177. Nina van Belzen, Utrecht
 178. Ester Geluk, Delft
 179. Lisette Maatje, Erica
 180. Bart Frederiks, Enschede
 181. Anne-Mieke Binnendijk, Enschede
 182. Saskia van der Elst, Haarlem
 183. Mariska de Ronde, Papendrecht
 184. Ian Fitzpatrick, Papendrecht
 185. Samantha de Gruiter, Etten-Leur
 186. Joyce Kolb, Zoetermeer
 187. Nanda van Voorst, Zwolle
 188. Lennart Hoting, Zwolle
 189. Helen Abrar, Tarbotstraat 5 België
 190. Rudolf Smit, Eindhoven
 191. Florian Franse, Eindhoven
 192. S. van Dongen, Eindhoven
 193. M. van den Muyzenberg, Eindhoven
 194. Ewald Franse, Den Haag
 195. Angelique van Dongen, Breda
 196. Elise Sellier, Breda
 197. Vincent Oudendijk, Breda
 198. K. van Lottum, Nijmegen
 199. Ans Hogenkamp, Aalten
 200. Marjolijn Coucke, Amsterdam
 201. Bo Sauer, Capelle aan den IJssel
 202. Pieter Dobbelsteen, Breda
 203. Bo Cornelissen, Den Bosch
 204. Frans Kraaikamp, Amersfoort
 205. Maria Borgers, Heino
 206. Tessy van Hal, Borne
 207. Cor Swanenberg, 's-Hertogenbosch
 208. Ineke de Wild, Uden
 209. Rayme Leidelmeijer, Groningen
 210. Linda van Lieshout, Oud Beijerland
 211. Lotte Barkoudah-van Kessel, Zutphen
 212. W.A. Klijn, Delft
 213. Madelon Klijn, Delfgauw
 214. Herman Meijlof, Almelo
 215. Saskia Zeevaart, Dordrecht
 216. Sonja Zutt, Amstelveen
 217. Naomi v.d. Linden, Naaldwijk
     
 naar de volgende 100 ondertekenaars