Homepage
Magyar-Nederlands-English-Deutsch-Español

Amit magad tehetsz meg az állatokért

 • Ne egyél egy nap húst, szárnyast vagy halat! Mindenféle finom és egészséges választási lehetőség van, amelyekhez nem tapad az állatok szenvedése.
 • Ha mégis húst választasz, válaszd olyan állat húsát ami kint a szabadban volt tartva! A nagyüzemi úton tenyésztett állatok úgy vannak tartva, hogy minél kisebb befektetéssel minél több haszon legyen rajtuk, es nem törődnek az állatok egészségével. A disznók, tehenek, tyúkok pulykák, struccmadarak, a nyulak össze vannak zsúfolva kis levegőtlen elkülönített helyeken vagy ketrecekben. Olyan gyorsan fölhizlalják okét, hogy a csontozatuk nem bírja el saját testsúlyukat es nem bírnak saját lábukon állni. Ezután pedig még mindennek a tetejébe hosszú utazásokat kell végig élniük szörnyű körülmények között, mire a vágóhídra kerülnek.
 • Ha a halra esik választásod, keresd a stressz nélküli halat, amely a halfogás után mindjárt meg van ölve. Semmi kepp se válaszd azt a halat, amely kalitkákban a víz alatt egymás hegyén hátán van tenyésztve es fölnevelve. Történhet ez a tenyésztési mód a lazaccal, harcsával, pisztránggal, ponttyal és az angolnával.
 • A többi kisebb-nagyobb tengeri állat is ismeri a szenvedést. Kagylók csigák, rákok és más kisebb állatok élve lesznek megfőzve, és a nagyobb teknősök élve vannak teknőikből kiszakítva és a levesbe dobva. Jó étvágyat?!
 • Egy nap hagyjál minden állati készítményt ott ahol van, a polcokon! Figyeljél rá, mit eszel es milyen dolgokat hordsz testeden!
 • Ha mégis tejterméket vagy tojást kívánsz enni biológiát tejterméket vagy biológiai tojást válassz, amely készítmények eredete természetes, mert a tehenek kint legeltek illetve a csirkék kint szaladgáltak a fűben. Azokra az árukra is figyelj, amelyekben a tojás feldolgozásra került. Ha ráfigyelsz, legtöbb árun föl van tüntetve, hogy milyen eredetű tojás került földolgozásra.
 • Ne válassz delicatessként békacombot vagy libamájat! Az elso élve van levágva a békákról, a második pedig eroszakos libatömés eredménye, ami a libák millióinak okoz szenvedést túlsúly és túltápláltság formájában.
 • Próbálj állatkísélet mentes árukat választani! Ez nem csak a kozmetikai árukra vonatkozik, mint make up, fogkrém, sampon, hanem a mosóporok es tisztogató szerekre is.
 • Légy kritikus az állati atrakciókkal is! Cirkusszal, állatkerttel,dolfináriummal! Ha vakácion vgy, bikaviadallal! De még a horgászás és a halászás is sok halpusztulással jár. A fogás után rögtön visszadobott halak 10 százaléka elpusztul az ijedtség fájdalom és a stress miatt, amelyik ki lett horgászva vagy halászva. A vadászás helyett pedig ejts gyönyöru fényképeket a fotokamerával, mely sokáig megmarad!
 • Ha haziállatot szeretnél, jo tanács hogy inkább az asylbol válassz háziállatot. Jól gondoljad meg, melyik állat illik hozzád. Az állatok sok pénzbe, idobe kerülnek. Gondozzad jól a háziállatot, adj elég mozgási lehetoséget, jó ennivalót az álatnak. Ha valahol állatkínzást tapasztalsz, jelentsed rögtön az illetékes szervnél!
 • Ne vásárolj bundát! Sok más anyag ugyanolyan jol melegít mint a bunda.
 • Ne beszélj rá senkit, hogy háziállatot vegyen magához! Elozzed meg, ha lehet, hogy saját háziallatod kicsinyeket kapjon. Sokszor csak azért engedik az emberek a kicsinyeket megszületni mert kedvesnek es aranyosnak tartják oket, miközben tudják jól, hogy nem illeszkednek bele jól a lakókörnyezetbe és késobb nem tudnak velük mit kezdeni.
 • Ne vásárolj olyan terméket, emléktárgyat, amely az állatok részébol van készítve mint elefántcsontból készült szobrocska, hamutartó vagy krokodilbor táska! Az orvvadászok pont ezért ölik az állatokat.
 • Respektáld a kisebb állatokat is, és ha ki kell irtani valamilyen oknal fogva oket, keresd az állatbarát módon irtó üzemeket és vállalkozókat!
 • Gondolj az állatokra a természetes környezetben is! Ha kemény tél van, etesd a madarakat madáreledellel amit a fa ágára fölszerelhetsz. Udvarodat es kertedet pedig tedd vonzóva minden évszakban a pillangók, méhecskék, sündisznók és békák számára!
 • Ha valahol olyan tavacskát találsz ahol kacsák úszkálnak ne etesd oket, mert az ember által fogyasztott ennivaló nem jó az állatoknak!

Tipp a nyelvi területére

Cikkjeink túlnyomó többsége holland nyelven íródott. Arra kérjük, fedezze fel a holland sitemapot, és használja a Google Fordítás funkcióját. Így saját nyelvén olvashatja üzenetünket az állatjogokról, az intenzív állattenyésztés ellenvetéseiről és más témákról.

Íme az URL, amely lefordítja a sitemapot Önnek.
https://animalfreedom-org.translate.goog/paginas/zoeken/sitemap.html.logóÁllatok Szabadság Alapítvány.
Szerző .

Fő cikkeink egy könyvben, egy áttekintésen keresztül vagy egy külön webhelyen.

Vissza a tetejére

Privacy statement.