De snelheid waarmee de cijfers hieronder oplopen lijkt misschien ongeloofwaardig, maar het aantal dieren, geslacht om mensen te voeden sinds u deze pagina opende, is:
0 kippen
0 eenden
0 varkens
0 konijnen
0 kalkoenen
0 schapen
0 koeien

De telling is gebaseerd op het aantal dieren die in 2003 wereldwijd zijn gedood door de vlees- en zuivelindustrie. Dit aantal neemt nog steeds toe. In ons land worden jaarlijks een half miljard dieren geslacht.
Naast deze dieren zijn er nog talloze andere dieren die om andere redenen worden gedood (vissen, zeezoogdieren, proefdieren, bontdieren etc.).

Bron: Action for Animals

Er worden wereldwijd elk jaar zo’n 75 miljard landbouwdieren gehouden voor hun vlees, melk of eieren. Naar schatting leeft 70% van hen, ongeveer 50 miljard dieren, in de krappe kooien of de donkere hokken van de vee-industrie.

  • 42 miljard vleeskippen (‘plofkippen’)
  • 4,1 miljard legkippen
  • 770 miljoen varkens
  • 5 miljoen melkkoeien

Voor beelden van de levens in onvrijheid van deze dieren (en andere diersoorten) voordat ze gedood werden, bezoek de website van fotografe Jo-Anne McArthur.

Verlamt dit inzicht u? Realiseert u zich dan dat de oplossing simpel is en van niemand anders afhankelijk. U hoeft er niets voor te doen, alleen iets te laten. Stop mee te werken aan dierenleed. Laat dieren leven in vrijheid.